Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Παράθυρο» στην ιστορία και στην παράδοση το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Ωραιοκάστρου



Η μακρά ιστορία και η πλούσια παράδοση του Ωραιοκάστρου προβάλλονται μέσω του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στον χώρο της «Παιδόπολης» με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
Αυτό το νέο έργο πολιτιστικής υποδομής εγκαινιάστηκε χθες (Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010), μέσα σε μια ατμόσφαιρα συγκινησιακά φορτισμένη, από τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Νικόλαο Μπάτο.
Παράλληλα με την τελετή εγκαινίων του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου έγινε και η παρουσίαση του τόμου «Ωραιόκαστρο: Ιστορία 35 αιώνων», τον οποίο εξέδωσε ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Το ιστορικό βιβλίο παρουσίασαν οι συγγραφείς του Δρ. Κώστας Σουέρεφ, αρχαιολόγος, Δρ. Ευτέρπη Μαρκή, αρχαιολόγος, και Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου, ιστορικός της οικονομίας.
Όπως ανέφερε μεταξύ των άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος, το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο οργανώθηκε, ώστε να αποτελέσει έναν τόπο μνήμης, πολιτισμού και εκπαίδευσης. Ο κ. Μπάτος, άλλωστε, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τις εκατοντάδες των πολιτών του Ωραιοκάστρου, οι οποίοι προσέφεραν προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα, ώστε να ενισχύσουν τις συλλογές του μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου